Чому ви не можете схуднути. Психологічні причини.

Проблема зміни ваги являє собою ще один наочний приклад того, як ми витрачаємо багато енергії зовсім не там, куди потрібно.

Психологічні проблеми схуднення

 Багато пацієнтів роками намагаються скинути зайву вагу, але всі старання марні.  На їхню думку, повнота - корінь всіх неприємних моментів, невдач і хвороб.  Я вважаю, що зайва вага - лише зовнішній прояв їх таємниць і прихованих проблем, таких як постійна тривога, або страх, або необхідність в захисті. 

Підписуйся на нашу сторінку у facebook.

 Коли ми відчуваємо страх, не відчуваємо себе в безпеці або страждаємо від комплексу неповноцінності то, ніби захищаючись, додаємо у вазі.

 Відчувати себе винною за кожен з'їдений шматок, постійно докоряти собі за повноту і проводити безкінечнні підрахунки калорійності продуктів харчування - марна трата часу.

 Якщо не усвідомити цього, то і через двадцять років ви залишитеся в тому ж положенні, так як ще не почали роботу над реальною проблемою.  А все, що ми робили раніше, тільки нагнітало страх і посилювало почуття небезпеки, тому в вигляді захисної реакції ми додавали у вазі. 

 Потрібно звільнитись від всіх обмежень, що вас оточують. Обмежити спілкування з тими, хто вас критикує, і навпаки спілкуватись тільки з тими хто підтриму ваші перетворення. Полюбити себе такою, якою ви є зараз. Бо тільки любов долає страх. І коли ви подолате внутрішній страх, все відпустите, почнеться процес перетворення.  Почнеться ваша особиста трансформація, а за нею і трансформація тіла.

 За мотивами Луїзи Л. Хей Фото pixabay

Читайте також: Чистий посуд - це чиста свідомість жінки.

Коментарі