10 дієвих порад як підняти самооцінку.

Жінки, у яких низька самооцінка, не дозволяють собі насолоджуватися життям, приймати компліменти, будувати плани на майбутнє. Невпевненість у собі заважає тверезо оцінювати себе і адекватно сприймати критику. Тому сьогодні ми обговоримо з Вами, як підняти самооцінку.

Самооцінка


10 дієвих порад підвищити впевненість в собі.

1. Звести до мінімуму спілкування з особистостями, які змушують відчувати себе невдахою. В ідеалі від такого спілкування краще взагалі відмовитись. Вірно кажуть, що до нас ставляться так, як ми дозволяємо до себе ставитися. Якщо існуючий розклад речей не влаштовує, настав час показати зуби. Буває, що хтось з оточення вперто не хоче міняти про нас думку. В такому випадку цього когось має сенс замінити на більш позитивну людину. 

2. Почати себе любити. Це значить поважати, розуміти і приймати себе. Варто забути про самоїдство і самобичування. Американський психолог Луїза Хей радить щоранку підходити до дзеркала, говорити своєму відображенню, як ви його любите, і питати, що ви можете зробити для його щастя. Хей вважає, що в першу чергу потрібно спрямувати сили на виправлення своїх думок, і проблема вирішиться сама.

Підписуйтесь на нашу сторінку у facebook.

3. Позитивні установки. Без цього підняти самооцінку жінці не вдасться. Наприклад, повторюйте собі: «Я щаслива» і робіть все, щоб це стало правдою.

 4. Не порівнювати себе з іншими. Знайти того, хто в якійсь галузі досяг більшого нескладно. Головне пам'ятати, що ви – унікальна і неповторна особистість зі своїми власними перевагами і недоліками. Якщо з кимось себе і порівнювати, то з самою собою вчорашньою.

5. Медитація. Можна перенестися в прекрасне місце, де нам добре і спокійно. Уявити, як до нас підходить чарівник і каже: «Ти чудова. Ти маєш право бути собою, мати свою думку і робити свої помилки». Після того, як чарівник піде, зробіть вдих і поверніться в реальність.

⠀6. Робіть незвично для вас. Звичайно, у важкій ситуації простіше сховатися від усього світу і заїдати горе цукерками, але спробуйте зустрітися з бідою віч-на-віч. Це точно зможе підняти самооцінку жінки.

 7. Ніколи не економте. Салони, тренажерні зали, якісна косметика, красивий одяг - все це необхідно не тільки для здоров'я тіла, але і для душевного благополуччя.

 8. Відвідуйте тренінги, читайте пихологічну літературу і дивіться тематичні фільми.

 9. Ведіть щоденник, в якому будуть відображені всі ваші досягнення. Кожен день поповнюйте список навіть тим, що вам здається незначним.

10. Спорт допоможе поліпшити зовнішній вигляд і додасть впевненості в собі.

І ще хочеться сказати про те, що для підвищення самооцінки жінці необхідно бути на своєму місці і займатися тим, що їй дійсно подобається. У цьому разі за спиною ніби вирастають невидимі і легкі крила, які допомагають вам бути активною і радісною. 

Читайте також: Чому ви не можете схуднути. Психологічні причини.

Коментарі