Як зробити антисептик для рук самому вдома.

 Через розповсюдження коронавірусу по всьому світу, в аптеках люди масово скуповують медичні маски та антисептики. Куплені дезінфікуючі засоби бувають недешеві. З поширенням в світі коронавирусної інфекції їх може не вистачати в продажу, тому ми підготували поради на випадок, якщо ви зіткнетеся з необхідністю зробити такий засіб самостійно. 

Антисептик для рук вдома

Найкраще мити руки з милом не менше 30 секунд, але якщо поруч немає мила і води, допоможе дезінфікуючий засіб для рук. Рекомендації про те, як зробити спиртовмісний антисептик, дає Всесвітня організація охорони здоров'я. Зробити дезінфікуючий засіб для рук в домашніх умовах просто. А склад можна підібрати відповідно до ваших особистих вподобань. 

Підписуйтесь на нашу сторінку на facebook.

 Зберіть  наступні інгредієнти. Цей дезінфікуючий засіб схожий на ті, що продаються в магазині або аптеці, але без додаткових хімічних речовин і неприємного запаху.  Дезінфікуючий засіб для рук не повинно замінювати миття рук;  використовуйте його тільки тоді, коли дійсно є потреба.

 Для виготовлення одного літра антисептика вам знадобиться: 800 мл етилового медичного спирту 96%, 40 мл перекисю водню 3% і 15 мл гліцерину 98%.  Спирт наливається в ємність (з кришкою, що закручується), потім додаються перекис і гліцерин. 

 Після цього в ємність потрібно долити 20 мл стерильної дистильованої або охолодженої кип'яченої води.  Для запобігання випаровування розчину антисептика ємність повинна бути негайно закрита кришкою або пробкою, що закручується.  Потім розчин необхідно перемішати з допомогою легкого збовтування.

Відразу ж перелийте готовий антисептик в маленькі контейнери ( в пластикові флакони ємністю 500 або 100 мл) і дайте "настоятися" 72 години.  Цей час необхідний для того, щоб знищити спорові форми мікроорганізмів, які можуть бути присутніми в спирті або у новоствореному або повторно використовуваних флаконах.

Обробляти руки антисептиком слід не менше 30 секунд, особливу увагу слід приділити нігтям, адже там найбільше збирається бруду. Витирати руки після використання засобу не потрібно: вони повинні висохнути природним шляхом.

Крім антисептиків у вигляді спреїв підійдуть і спиртовмісні серветки. Ними потрібно обробляти не тільки руки, але також поверхні, до яких часто торкаєтеся (ручки візків в супермаркетах, поручні в громадському транспорті та ін.). ключі, сумки, мобільні телефони та планшети, дверні ручки, виключателі. 

Читайте також: Чому люди масово скуповують гречку під час коронавірусу.

Коментарі