Жіночність і чому важливо вміти відмовляти.

Незважаючи на те, що важливими жіночими якостями є м'якість, гнучкість, дипломатичність і поступливість, уміння відмовляти і позначати свої кордони – також необхідні жінці.

Навчитись сказати ні

Якщо ти жіночна – це не означає, що ти повинна з усім миритися, і бути на все згідна. Тільки давайте не впадати в крайнощі і не кидатися відразу в суперечки з чоловіком, відстоюючи свої інтереси. Чоловікові треба вчитися довіряти. Але стаття не про це.

Вміння говорити «ні» допомагає жінці зберегти свою психічну рівновагу та убезпечитися від зайвих витрат життєвої енергії, яка може піти на процвітання сім'ї. 

У нас, в крові зайва жертовність, ми боїмося образити своєю відмовою, переживаючи, що нас можуть потім відкинути, тому жертвуємо собою, своїм часом, інтересами і іншим і з неохотю, ухиляючись, але говоримо «так».

Невміння відмовити породжує для нас невигідні обставини і ситуації, вносить непорозуміння у відносини, створює почуття провини і сприяє зниженню самооцінки. 

Підписуйтесь на нашу сторінку у facebook.

Жінка повинна навчитися говорити «ні», щоб зберігати свою гідність, оберігати свій особистий і психічний простір, а також свою сім'ю.

До того ж, кажучи «ні», ми залишаємося чесними і щирими з самими собою і з іншими, що породжує справжню близькість, завдяки якій вибудовуються довготривалі та міцні відносини, що є великою цінністю.Почути ясне «ні» деколи не так прикро, як бачити, що людина викручується і ухиляється, а потім не виконує своєї обіцянки.

І не обов'язково, відмовляючи кому-небудь, пускатися в довгі пояснення і виправдовуватися, досить сказати: «Вибач, я зайнята».

До речі, «не хочу» – для жінки цілком серйозний аргумент і обґрунтування, оскільки її інтуїція набагато сильніша за чоловічу. І вона може відчувати, що «не треба», але раціональних пояснень, на початку, може не знайтись. 

Автор Юлія Боженова

Читайте також: Чому чоловіки зраджують?

Читайте також:  Топ-9 продуктів підшлункової залози.

Коментарі