Притча про те, як не прожити самотнє життя.

Самотність

  Жив на Світі Чоловік. І було у нього три мрії: мати високооплачувану роботу, одружитися з красунею і ... прославитися на весь світ.

 Одного разу морозною зимою Він поспішав на співбесіду в офіс однієї відомої фірми. Раптом прямо перед ним впав літній чоловік. Він подивився на старого, який впав і в голові виникла думка, що той, швидше за все, п'яний і не подав руки. Це допомогло не спізнитися на заплановану зустріч. Співбесіда пройшла невдало: Його не взяли на бажану посаду.

 Якось Чоловік прогулювався  ввечері по місту. Помітивши вуличних артистів, зупинився, щоб насолодитися видовищем. Глядачів було небагато, але п'єса була веселою і захоплюючою. Після закінчення дійства пролунали оплески, і люди стали розходитися. Наш Чоловік теж повернув було назад, але хтось несміливо доторкнувся до його плеча. Це була головна героїня п'єси, старенька-клоунесса. Вона стала розпитувати його про те, чи сподобалася йому п'єса, чи задоволений він акторами. Але Він не захотів розмовляти і з огидою відвернувшись, пішов додому.

 Одного разу дощовим вечором Чоловік поспішав додому з дня народження друга. Він дуже втомився, і в його голові проносилися думки про ванну і затишне, тепле ліжко. Раптом він почув чиєсь приглушене ридання. Це плакала жінка. Вона сиділа на лавці біля його будинку без парасольки одна.  Помітивши нашого героя, вона звернулась до Нього за допомогою. У неї сталося нещастя в родині і їй потрібен був лише душевний співрозмовник. Чоловік задумався, перед Його поглядом з'явилась ванна і ліжко, і Він поспішив до під'їзду.

 Чоловік прожив нещасливе життя і помер.

 Потрапивши на Небо, Він зустрів свого Друга, Ангела-Хоронителя. Вони гойдалися на небесних гойдалках і розмовляли.

 - Ти знаєш, я прожив зовсім нещасне і нікчемне життя. У мене було три мрії, але нічого не збулося. Шкода ...

 - Хм ... Друг мій, я зробив все, щоб всі твої мрії втілилися в життя, але для цього від тебе потрібно було всього лише: твоя рука, твої очі і твоє серце.

 - Бог мій, і що ж? 

- Пам'ятаєш людина впала на слизькій зимовій дорозі?  Я зараз покажу тобі цю картину ... Той чоловік був генеральним директором тієї фірми, в яку ти так хотів потрапити. Тебе чекала карколомна кар'єра. Все, що від тебе бул потрібно - твоя рука.

 Пам'ятаєш стару клоунесу, яка після вуличної вистави пристала до тебе з питаннями? Це була юна красуня-актриса, яка закохалася в тебе з першого погляду. Вас чекало щасливе майбутнє, діти, вічна любов. Все, що від тебе було потрібно - твої очі.

 Пам'ятаєш жінку, що плакала біля твого під'їзду?  Був дощовий вечір, і вона наскрізь промокла від сліз ... Це була відома письменниця. Вона переживала сімейну кризу, і їй дуже потрібна була душевна підтримка. Якби ти допоміг їй зігрітися в своїй квартирі, зігрітися Душею завдяки твоїм мудрим словам розради, то вона написала б книгу, в якій розповіла б про цей випадок. Книга стала б відомою на весь світ, і ти б прославився, так як на головній сторінці автор вказала б ім'я того, хто став музою цього твору. І все, що від тебе потрібно було тоді - твоє серце. Ти був неуважний, мій Друг.

 Чоловік зітхнув ... І вони пішли по місячній доріжці в зоряну далечінь ...

 А що вам пропонує цей Світ зараз?  Пам'ятайте: у Щастя обличчя Загадки. Вступайте в нашу спільноту у facebook.

Читайте також: Досить витрачати час на тих, хто забирає твою енергію.

Читайте також:  Гороскоп на 2020 по знаках зодіаку. Астрологія.

Коментарі