Як зрозуміти, що ви зустріли свого чоловіка?

У відносинах потрібно вміти йти на компроміси. Але як визначити різницю між компромісом і жертвою? Як зрозуміти, чи є у вас як пари майбутнє, а коли краще розлучитися? Відповідає психотерапевт Террі Гаспард.

Зустріли свого чоловіка

Припустимо, з самого початку очевидно — ваші думки з важливих питань розходяться. Ви по-різному розумієте ролі і обов'язки в парі, він не готовий прийняти ваших дітей або ви не співпадаєте у поглядах на релігію і політику. Ви це розумієте, але вас непереборно тягне до цієї людини.

Що ж, насолоджуйтесь моментом, але майте на увазі: коли ейфорія перших почуттів і емоцій розчиниться, доведеться мати справу з цими розбіжностями. І навіть погано приховане роздратування до вашої кішки рано чи пізно переповнить чашу терпіння.

Компроміси, при яких ви відчуваєте, що втрачаєте себе як особистість або жертвуєте інтересами тих, хто вам дорігий, підточують союз і врешті-решт його руйнують. Міра Кіршенбаум, автор книги «чи він Дійсно той, хто вам підходить?», пропонує п'ять важливих критеріїв, які допоможуть визначитися з відповіддю на це питання.

1. Вам з ним надзвичайно легко, хоча ви знаєте один одного зовсім недавно. Смішно, коли він жартує, тепло і комфортно в мовчанні. Ви не замислюєтеся, яке справляєте враження.

2. Ви відчуваєте себе з ним у безпеці. Це означає, партнер достатньо зрілий і зумів побудувати гармонійні стосунки з самим собою. Завдяки цій якості він не стане залучати вас до вирішення внутрішніх проблем. Він цікавиться вашими думками і почуттями, і ви не побоюєтеся, що він використовує вашу відкритість проти вас.

3. Вам з ним весело. Уміння розсмішити, порадувати сюрпризом, придумати щось таке, від чого у вас заб'ється серце, — вірний знак того, що в лотереї серцевих зв'язків вам дістався щасливий квиток. Здатність радувати один одного народжує почуття згуртованості, яке допомагає парі легше переносити важкі випробування.

4. Вас фізично тягне один до одного. Вам добре в ліжку і з самого початку зрозуміло, що не доведеться підлаштовуватися під темперамент і звички одне одного, вони співпали. Ви відчуваєте і пристрасть, і ніжність.

5. Ви поважаєте його за ті якості, які він встиг продемонструвати. Будь-яка хімія гине при відсутнсті поваги.

Вступайте в нашу спільноту у facebook.

Відчуваєте, що новий друг близький вам, і хочете, щоб відносини розвивалися? Як визначити, що ваші бажання збігаються?

1. Він тримає слово. Якщо пообіцяв, що подзвонить, ви почуєте дзвінок. Запросивши провести разом вихідні, не повідомить в останній момент про термінову роботу. Коли чоловік зацікавлений, зробить все, щоб стримати слово.

2. Побачення з вами в пріоритеті. Навіть якщо він дуже зайнятий, знаходить час не лише для повідомлень і телефонних дзвінків, але і для зустрічей.

3. Ви зустрічаєтеся не тільки заради сексу. Якщо найчастіше він пропонує зустрітися наодинці — швидше за все, він розглядає ваші стосунки лише як приємний, але тимчасовий епізод. Надалі ця зв'язок небудь закінчиться, або перетвориться в приятельський союз, де дружнє спілкування передбачає час від часу ще й секс.

4. Йому приємно говорити про те, що вас цікавить. Він ставить питання про плани та захоплення і слухає те, що ви розповідаєте.

5. Він включає вас у своє життя і знайомить з близькими людьми. Правда, ситуація змінюється, якщо у нього є діти. У цьому випадку він може не квапити події і познайомить вас з дитиною, коли буде точно впевнений у вашому спільному майбутньому.

6. Він не соромиться проявляти ніжність по відношенню до вас як при сторонніх, так і в присутності своєї родини або друзів.

7. Він підвищує вашу самооцінку. Людина, яка любить і цінує вас, виявляється дзеркалом, в якому відображаються ваші найкращі риси.

8. Якщо у вас є діти, він відкрито до того, щоб зустрітися з ними. Безумовно, ця зустріч може відбутися не відразу, проте відсутність інтересу і готовності спілкуватися з вашою дитиною в самому початку — знак того, що відносини не складуться.

9. Він включає у вас плани на майбутнє. Навряд чи він відразу почне мріяти, як ви одружитеся. Але якщо почав планувати з вами значущі для нього події, наприклад покупку подарунка і похід на день народження близької людини або спільні канікули, значить, вже вписав вас в сценарій свого життя.

Якщо він з самого початку говорить, що не готовий до відносин, значить, так і є. Не варто плекати ілюзії, ніби зустріч з вами все змінить, це призведе лише до розчарування.

Джерело Фото pixabay

Коментарі